"ŽUTA LAVINA" odnijela Zadrane

"ŽUTA LAVINA" odnijela Zadrane
Utakmica 8. kola Prve A lige odbojkaša
Centurion - Zadar 3:0 (25:16, 25:18, 25:16)
Dvorana SC Mirna. Gledatelja 180.
Suci: Poropat (Rovinj) i Miškulin (Sveti Lovreč)

CENTURION: A. Bljaić, Dudić 16, Štorc 10, Jovanović 8, Šetić, Macan 3, Siljan 10, D. Bljaić, Arapović 11, Sošić, Vuk (L), Pačić (L).
ZADAR: Lučić, Vabec 9, Čavrag 8, Surać 8, Belić 3, Babić, Mišlov, Kokić 6, Kvartuć, Pavić, Karamarko (L), Ivanov
Napad poeni: Centurion 39 (Dudić 10), Zadar 22 (Čavrag 7). Blok poeni: Centurion 9 (Arapović 3), Zadar 6 (Kokić 2). Servis poeni: Centurion 10 (Jovanović 5), Zadar 6 (Surać 2).

Odbojkaši pulskog Centuriona upisali su četvrtu pobjedu u sezoni, treću uzastopnu. Nakon Croatije na domaćem parketu i Broda u gostima, u Pattinaggiu su jučer kapitulaciju morali potpisati i Zadrani, drugoplasirana momčad prvoligaške skupine II. Uzvratili su tako Puljani na najbolji mogući način za poraz na otvaranju sezone, kad su ih Zadrani nakon uzbudljive borbe svladali u svom Višnjiku, riješivši u svoju korist peti set rezultatom 22:20. U uzvratu nije ni približno bilo toliko neizvjesnosti. Zadrani su u sva tri seta držali priključak do sudačkog "time-outa", a onda bi krenula "žuta lavina".

Odlično je trener-tehničar Goran Jovanović razigravao svoju momčad, a usto je u ključnim trenucima "izludio" protivnike nepredvidljivim početnim udarcima kojima su slamali protivnički otpor. Četiri as servisa, samo jedan manje od Jovanovića, upisao je u svojoj najboljoj predstavi sezone Aleksa Dudić, a kad se tome pridodaju uobičajeni učinci pucača Valtera Siljana i Andreja Štorca te "raskriljeni" Vedran Arapović na poziciji srednjeg blokera, ne čudi samo 70 minuta koliko je bilo dovoljno Puljanima da svoj konto "podebljaju" za nova tri boda.

Što se tiče gostiju iz Zadra, oni su igrali na refule. Bilo je trenutaka kad bi nezadrživim napadima opravdali visoku poziciju na ljestvici, no puno više onih u kojima nisu pronalazili način da odgovore na izazove što su ih pred njih postavili Puljani. Početak susreta protekao je u njihovom vodstvu, ali nakon 15:15 uslijedio je neobjašnjivi pad u gostujućoj igri koji su domaći odbojkaši iskoristili da serijom 10:1 zaključe prvu dionicu. Drugi set donio je "deja vu", laganu prednost gostiju na otvaranju, potom izmjenjivanje u vodstvu do 17:17 i onda jednosmjernu ulicu. Treći set razlikovao se samo u nijansama, odnosno činjenici da su na sudačkoj minuti odmora vodili Puljani (12:11), a onda je krenulo domaće prebacivanje u višu brzinu kojem Zadrani nisu mogli parirati.

Ivica Cerovac
 
Zadar01.jpg
Zadar02.jpg
Zadar03.jpg
Zadar04.jpg
Zadar05.jpg
Zadar06.jpg
Zadar07.jpg
Zadar08.jpg
Zadar09.jpg